Praktisch
Krijg een antwoord op al je vragen betreft het festival
Deelnemers
Het adres is “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”.
De 2024 editie start op woensdag 28 augustus vanaf 17u30, dit betekent dat je al vanaf 14u kan toekomen om je te installeren. Om 17u30 voorzien wij eten. En om 19u30 start de opening ceremonie, waarbij we met het volledige veld van start gaan. Na de ceremonie zal er ook nog een muzikale jam zijn.
We eindigen zondag 1 september om 13u, de laatste maaltijd die we voorzien is ontbijt. Er zal een kleine snack zijn op het einde van het slotmoment, maar geen volledige lunch.
Wij moedigen openbaar vervoer of carpooling zeker aan, want er is een beperkte hoeveelheid parkeerruimte.
We zitten op 15 minuten stappen van het trein station. Neem de trein tot het station van St.-Joris-Weert. Van hier is het +/- 15 minuten wandelen.
Komende uit het station ga je naar rechts, aan de spoorwegovergang ga je terug rechts en de eerstvolgende straat (Molenstraat) opnieuw rechts. Deze volg je tot aan de Polderstraat op je linkerkant. Sla hier linksaf en dan is het steeds rechtdoor.
Tussen 13u30 en 18u voorzien wij shuttles van het station om je bagage op te halen, zodat je lichter kan wandelen. Deze zijn afgestemd op de treinen die arriveren.
Parkeerplaatsen zijn beperkt, dus onze eerste suggestie is om te carpoolen of openbaar vervoer te gebruiken.
Indien je toch met de auto komt, stel je gps in op “De Kluis 1, 3051 Sint-Joris-Weert”. Extra tip is om Polderstraat in te geven, op het einde van die straat dien je te zijn en dan ga je de parking tegenkomen.
In elk ticket zitten alle maaltijden inbegrepen, van de eerste woensdag avond tot ontbijt op de slotdag. Na het slotmoment op zondag middag voorzien we een kleine snack, geen volwaardige lunch. Dus elke dag zijn er 3 maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten. Onze kookploeg zorgt voor heerlijke, gezonde maaltijden via een buffet-stijl principe. Op meerdere plekken op het terrein kan je stromend water vinden om je eigen drinkbus te vullen. Ook zal er thee en koffie voorzien worden voor tijdens de maaltijden en op tussendoor pauze momenten.
Op woensdagavond 28 augustus voorzien we een lichtere maaltijd van soep en brood, dus dit is de enigste avond dat je mogelijk wat extra eten voor jezelf wil voorzien.
Praktisch is het wel belangrijk dat je je eigen bestek, bord, beker en afdroogdoek meebrengt. Er zal een plek zijn waar je je eigen spullen kan afwassen.
Er zal altijd een vegetarische en vegan optie ter beschikking zijn. Ook zal er er een glutenvrij en lactovrije optie zijn. Indien je speciale eet-restricties (buiten vegetarisch, vegan, glutenvrij of lactovrij) hebt die belangrijk zijn om aan onze kok door te geven dan kan je dit op voorhand mailen naar info@mannenfestival.be of aangeven bij je ticket aankoop. Op dag 1 vragen we aan elke man met eet-restricties om dit te melden aan onze kok.
Er is geen alcohol aanwezig op dit festival, we vragen ook om dit niet mee te brengen.
Je hebt de keuze om te slapen in je eigen tent, in je eigen camper of in 1 van de slaapzalen. Indien je kiest voor een bed in een slaapzaal dan dien je wel 50 euro extra te betalen voor de 4 nachten. Er zijn maximaal 90 bedden die we ter beschikking hebben. Kamperen is inbegrepen als optie bij elk ticket, hiervoor dien je niet bij te betalen.
Er zijn plekken waar je tent kan opgesteld worden, deze liggen dicht bij faciliteiten zoals douches en WCs. Belangrijk is wel om zelf een extra wc-rol te voorzien. Ook is het belangrijk om een zaklamp mee te brengen zodat je in de nacht je tent goed kan terugvinden.
Als je een eigen busje hebt dan reserveer je met 40 euro een plek op het camper terrein, er is geen elektriciteit aanwezig op dit terrein. Voor stromend water kan je gebruik maken van de douche en toilet faciliteiten.
Onze kookploeg kan omgaan met verschillende restricties die je hebt. Standaard is er altijd een vegetarische en vegan optie, dus dit dien je niet door te geven. Zijn je eet-restricties beperkter dan dit dan is het belangrijk om dit op voorhand door te geven via info@mannenfestival.be zodat hier rekening mee gehouden kan worden of tijdens je ticket aankoop zal er een vraag zijn waarop je dit kan doorgeven. Tijdens het festival zelf kan je specifieke eet-restricties nog eens bespreken met de kok ter plaatse.
- Je inkom-ticket
- Een klein (rug)zakje waarmee je op het terrein kunt rondlopen. (Het terrein is best groot, dus handig als je niet voortdurend heen en weer moet voor je spullen)
- Zaklamp
- Eigen bord, soepbeker, mok, vork, lepel, mes en ander nuttig eetgerei (deze kun je na gebruik en afwas ook laten liggen aan je eetplek)
- Afwasgerief (sponsje, handdoek)
- Drinkfles, die je kan (her)vullen
- Rolletje WC-papier
- Schrijfgerief
- Kledij: Houd rekening met weerschommelingen en koudere nachttemperaturen
- Regenkledij
- Twee handdoeken (extra handdoek goed voor de zweethut)
- Kledij waarin je makkelijk kan bewegen
- Schoeisel waarmee je vlot in de natuur kan bewegen
- En verder alles uit je garderobe waar je graag mee tevoorschijn komt :-)
- Slaap je in een tent?
- Veldbed/(lucht)matras (bij matras: neem zeker een isolatiemat mee om eronder te leggen, het kan anders ’s nachts heel koud worden)
- Slaapzak + Extra deken
- Eigen kussen
- Optioneel is je eigen hangmat voor tussen de bomen
- Slaap je in de zaal?
- Eigen bedlinnen/slaapzak
- Eigen kussen
- Kussensloop
- Deken
- Muziek instrumenten (optioneel)
- Drum,
- Ratel, gitaar,…
- Sacred Space. Neem gerust een krachtvoorwerp mee om hier te leggen tijdens het festival
- Yoga-matje of iets dergelijks (nodig voor sommige workshops)
- Zitkussen, evt. handig stoeltje
- Evt anti-muggen/teken spul
- Zonnecrème
- En verder alles wat voor jou bijdraagt aan een heel aangenaam, gezellig en krachtig mannen-gebeuren!
Elke man is welkom, er zijn een aantal principes die we hebben neergeschreven waarvan we vragen dat elke man zich aan houdt om alles vlot te laten verlopen.
- Tijdens het MannenFestival gaan we op een respectvolle en ecologisch verantwoorde manier met elkaar om. Dit betekent o.a.
- dat medewerkers en deelnemers respectvol omgaan met de medemensen, dieren, planten, vuur, stenen en bouwwerken op het festivalterrein,
- dat medewerkers en deelnemers hun eigen bord, drinkgerei, bestek en handdoek meenemen en na de maaltijden hun eigen afwas doen,
- dat medewerkers en deelnemers hun eigen rommel en afval opruimen (dus ook sigarettenpeuken!) en zoveel mogelijk afval sorteren in de daarvoor bestemde afvalbakken,
- dat medewerkers en deelnemers met elkaar samen de wc, douches en kamers proper houden en
- dat we gebruik maken van ecologische afwas- en poetsmiddelen.
- Iedere deelnemer is vrij om wel of niet aan de op het MannenFestival aangeboden activiteiten deel te nemen.
- Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Deelname is dus op eigen risico.
- Mocht je (per ongeluk) schade toebrengen aan een ander of andermans eigendom, dan neem je hier verantwoordelijkheid voor en doet indien nodig een beroep op je eigen familiale verzekering.
- De organisatie van het MannenFestival sluit alle vormen van aansprakelijkheid uit, van elke vorm van schade (materieel, fysiek, emotioneel of psychisch) opgedaan voor, tijdens, na of ten gevolge van deelname aan het festival.
- Tijdens het MannenFestival wordt er geen alcohol geschonken en gedronken!
- Tijdens het MannenFestival is het verboden om soft- of harddrugs mee te brengen, te gebruiken of te verhandelen.
- De organisatie van het MannenFestival is bevoegd deelnemers die zich niet aan regel 1, 7 en/of 8 houden van het festivalterrein te (laten) verwijderen en de verdere toegang tot het festivalterrein te ontzeggen.
- Jonge mannen zijn toegelaten vanaf 16 jaar. Jonge mannen van 16 tot en met 17 jaar nemen deel onder verantwoordelijkheid van hun vader, grootvader of een mentor.
- Door je aan te melden voor het MannenFestival verklaar je als deelnemer met de bovenstaande spelregels in te stemmen en je verantwoordelijkheid te nemen.
Mocht jij je na aankoop van een ticket voor het mannenfestival bedenken of door bijzondere omstandigheden toch iets anders moeten doen, dan is er geen mogelijkheid voor ons tot terugbetaling.
Je kan wel je ticket zelf doorverkopen en ons de naamswijziging laten weten via joris@mannenfestival.be, dit vereist dat je het email adres en volledige naam hebt van de andere persoon aan wie je het doorverkoopt. Deze persoon dient in cc van je mail te staan, zodat we weten dat jullie beide op de hoogte zijn.
Tips om andere personen te vinden om je ticket aan door te verkopen zijn websites als Ticketswap.be of via de Facebook event pagina. Doorverkopen is op eigen risico, maar we zien dat het voor de meeste mannen gewoon een mooie uitwisseling om deze ervaring aan iemand anders door te geven.
Wanneer wij door omstandigheden het festival dienen te annuleren (wat zeer onwaarschijnlijk is), dan krijg je een volledige terugbetaling min 45 euro administratiekosten. Jij krijgt dan twee mogelijkheden:
- Je mag je ticket zonder bijkomende kosten voor het eerstvolgende festival gebruiken.
- Of wij storten jou het volledige bedrag terug min 45 euro
Dit festival wordt gedragen door een team van ervaren workshop gevers, deelcirkel hoeders en kernteam leden. Tegelijk is er ook een sacred space plek, een plek van stilte waar ten alle tijden van het festival ook vuurhoeders en waterhoeders aanwezig zijn. Ook is er een plek waar je een individuele heling sessie kan aanvragen. Om te ontspannen is er ook een vuurplek waar altijd thee aanwezig is. Elke dag zal er een deelcirkel moment zijn, hier deel je binnen een kleinere groep die elke dag hetzelfde is wat er in je leeft zodat je ook ondersteuning kan krijgen van mede-mannen indien nodig.
Bewust man zijn betekent net dat je volledig mag opdagen zoals je bent, wat er ook naar boven wil komen. Tegelijk doe je dit samen met een heel veld aan mannen die ook bewust opdagen. Samen bieden we verbinding en ondersteuning aan elkaar.
Er zijn verschillende manieren waarop je toch kan opdagen als man, zelfs als je het financieel moeilijker hebt. Elke man heeft wel iets wat hij kan bijdragen aan het festival. De beste optie is om te kijken of één van de vrijwilligersposities past bij jou (zie volgende vragen-sectie), hierdoor is de kostprijs van het festival slechts 209 euro. Ook hoeders en workshop gevers krijgen een korting.
Daarnaast hebben we ook een Mannenfonds, elke man kan een vrije bijdrage bij zijn ticket doen om een andere man te ondersteunen. We streven ernaar om een zo breed mogelijk mannenveld te bereiken, meerdere generaties en personen van diverse achtergronden. Het Mannenfestival is een plek waar iedereen mag samenkomen.
Je kan appliceren voor een korting via het Mannenfonds via het volgende formulier
Hier zal je de vragen beantwoorden:
- Wat is je motivatie om deel te nemen aan het Mannenfestival?
Dit is onze allereerste prioriteit in de selectie. - Op welke manier kan je toch bijdragen aan het festival of naar het grotere mannenveld buiten het festival?
(Vrijwilliger, diversiteit, connecties, houtsculpturen bouwen, mannencirkel, mannenwerk, jeugdigheid, …) - Wat maakt het financieel uitdagender in je leven op dit moment?
Geef ons een korte schets, we houden dit vertrouwelijk. - Wat zou je toch nog financieel kunnen bijdragen voor een ticket?
Een financiële bijdrage is ook tonen aan jezelf dat het waarde heeft.
We streven met het Mannenfestival ernaar om een zo breed mogelijk mannenveld te bereiken, meerdere generaties en personen van diverse achtergronden. Het Mannenfestival is een plek waar iedereen mag samenkomen, waar je ook staat in het leven.
Bij elk ticket kan je een vrije bijdrage toevoegen aan je ticket, dit bedrag gaat rechtstreeks in het Mannenfonds. Soms kan een man financieel minder bijdragen wat zijn aanwezigheid in drang zou brengen, wat een gemis zou zijn voor de energie van het festival. Elke man die financiële ondersteuning krijgt van het mannenfonds wordt wel gevraagd om te kijken of hij ook op een andere manier kan bijdragen aan het festival. Zo hebben we vrijwilligersposities en jaar werkgroepen waar altijd noden zijn.
Je kan appliceren voor een korting via het Mannenfonds via het volgende formulier
Hier zal je de vragen beantwoorden:
- Wat is je motivatie om deel te nemen aan het Mannenfestival?
Dit is onze allereerste prioriteit in de selectie. - Op welke manier kan je toch bijdragen aan het festival of naar het grotere mannenveld buiten het festival?
(Vrijwilliger, diversiteit, connecties, houtsculpturen bouwen, mannencirkel, mannenwerk, jeugdigheid, …) - Wat maakt het financieel uitdagender in je leven op dit moment?
Geef ons een korte schets, we houden dit vertrouwelijk. - Wat zou je toch nog financieel kunnen bijdragen voor een ticket?
Een financiële bijdrage is ook tonen aan jezelf dat het waarde heeft.
Het Mannenfestival werkt als een VZW, de volledige werking draait op de bijdrage van de tickets en werkt met vrijwilligers (ook het kernteam). Jij steunt dus mee de visie om ruimte te creëren om bewust man te zijn, waarmee we een beweging in gang zetten die veel groter is dan elk van ons apart. Hiermee wordt de betaling gedaan van alle onkosten die gepaard gaan gedurende het jaar en tijdens het festival.
Grootste uitgaven zijn terrein (Het terrein De Kluis huren we volledig af voor een week en per deelnemer betalen we ook een bijdrage), tenten (het festival is voorzien op verschillende weersomstandigheden en gericht op veilige bedding voor elke workshop), logistiek (alle lichten, technisch materiaal en vervoer), eten (zowel tijdens het festival als voor de opbouw en afbraak) en jaarwerking (alles steunt op vrijwilligers die we in de mate mogelijk ook kortingen proberen te geven) die zorgt voor de voorbereiding van het festival.
Om de ticketprijs in balans te houden doen we verschillende acties. Vrijwilligers, hoeders en workshopgevers dragen nog altijd een basiskost bij zodat de ticketprijs voor elke man draagbaar blijft. Ook is er een Men to Business traject die meer voor hun ticket betalen en hiermee de draagkracht van het festival ook financieel ondersteunen. Er is ook een Mannenfonds voor mannen voor de mannen die graag willen komen, maar niet de financiële draagkracht hebben op dit moment in hun leven. Ook voor jongeren hebben we een gereduceerde prijs. Op deze manier hopen wij dat de ticketprijs voor geen enkele man een belemmering zou moeten zijn om te kunnen komen naar het festival.
Het Mannenfestival is een VZW, dit betekent dat we een vereniging zijn zonder winsten. Na aftrek van alle basiskosten gaan we verder met een procesmatige geldverdeling, dit is een proces om de overgebleven opbrengst van het Mannenfestival (zowel in geld of in andere vorm) evenwichtig te verdelen over alle betrokkenen of investeringen voor de toekomst van het Mannenfestival. Alle aspecten van de samenwerking van het voorbije jaar worden tijdens dit proces in evenwicht gebracht, uit deze waardering ontstaat elke bijdrage. Hierbij kijken we naar verzet werk, gewerkte tijd, financiële bijdrage, (gepercipieerde) inzet, appreciatie, emotionele voorvallen, onuitgesproken frustraties, leerervaringen, evolutie in onderlinge relaties, sfeer en leukigheidjes, enzovoort.
Een verdeelproces neemt alles op wat komt kijken bij de co-creatie van het Mannenfestival. In die zin is het holistisch: het beschouwt het geheel, en gaat ervan uit dat daarin vele complexe relaties zijn en dat niet elke uitwisseling op voorhand te voorspellen valt. Dat is een heel andere insteek dan iets als een op voorhand afgesproken verdeelsleutel.
Er zijn de basiskosten van het festival (terrein, logistiek, tenten, eten en andere workshop materialen), dit is de voornaamste kost van het festival.
De andere grote kost die we hebben zijn de kortingen die we aanbieden aan elke workshopgever, healer of vrijwilliger. Deze korting staat in verhouding tot de hoeveelheid sessies of tijd waar zij actief zijn.
Een derde kost is de jaarwerking. Hierin zitten vaste kosten en andere kosten die we bekijken tijdens de procesmatige geldverdeling. Vaste kosten van de jaarwerking zijn onder andere onze boekhouder, transportkosten of marketing kosten. De andere kosten zijn gerelateerd aan alle projecten en personen die doorheen het jaar ondersteunen om het festival te organiseren. Iedereen doet dit op vrijwillige basis, er is niemand die een loon krijgt uitbetaald. Voornamelijk de hoofd betrokkenen bij de jaarwerking worden meegenomen tijdens de procesmatige geldverdeling. Hierbij kijken we naar de hoeveelheid tijd, inzet en kosten die elke vrijwilliger maakt tijdens de jaarwerking, dit is een evenwicht oefening. Sommige actieve jaarwerking vrijwilligers krijgen ook een korting op het festival en sommige andere betrokkenen krijgen een andere soort vergoeding dat voortkomt uit deze procesmatige geldverdeling. Dit kan variëren van iets financieel tot appreciatie tot een uitnodiging voor een extra teambuilding.
Elke deelnemer draagt bij met zijn ticket aankoop aan het voortbestaan van het festival. Je krijgt toegang tot een unieke ervaring waarbij je kan genieten van de draagkracht van een heel veld aan mannen.
Elke deelnemer draagt ook bij door zijn aanwezigheid op het Mannenfestival, elke man die zijn innerlijk werk doet is een geschenk voor de buitenwereld. Als deelnemer maak jij deel uit van de co-creatie van het Mannenfestival, samen creëren we een uniek veld waar elke man kan opdagen als zichzelf.
Vanaf de leeftijd van 16 ben je welkom. Onder de 18 jaar dient er een verantwoordelijke bij te zijn die ouder is dan 18 (ouder, mentor, voogd, …).
Uniek sinds 2022 is het initiatie traject voor jongeren tussen de 16 en 28, die een grote indruk heeft nagelaten op het grotere veld. Om van jongen naar man te gaan is een bijzonder proces, waarbij ondersteuning van het grotere mannenveld een bijzondere waarde kan hebben. Binnen het festival ga je 2 dagen naar een afzonderlijke plek samen met de deelnemers van het initiatietraject, waarna je terug wordt verwelkomd in het grotere veld als geïnitieerde man. Er zullen extra begeleiders zijn die je wegwijs maken in dit initiatie proces vooraf en erna. Ontdek hier meer over het jongeren initiatietraject.
Deelnemen is een vrije keuze, je kan ook kiezen om met het mannenfestival mee te doen zonder het initiatietraject te doen. Dan doe je 5 dagen mee met alle andere mannen op het veld. Als het je eerste keer is op het Mannenfestival, dan zouden we dit traject zeker aanraden.
Heb je vragen over het initiatie traject? Neem dan zeker contact op met de jongeren verantwoordelijke Pieter Ruysschaert pieter@mannenfestival.be
Ben je 15 en wordt je bijna 16? Neem dan ook contact op met pieter@mannenfestival.be
Uniek sinds 2022 is het initiatie traject voor jongeren tussen de 16 en 28, die een grote indruk heeft nagelaten op het grotere mannenveld. Om van jongen naar man te gaan is een bijzonder proces, waarbij ondersteuning van het grotere mannenveld een bijzondere waarde kan hebben.
Binnen het festival ga je na de opening sessie 2 dagen naar een afzonderlijke plek samen met de deelnemers van het initiatietraject, bij je terugkomst wordt je terug verwelkomd in het grotere veld als geïnitieerde man. Er zullen extra begeleiders zijn die je wegwijs maken in dit initiatie proces vooraf en erna. Ontdek hier meer over het jongeren initiatietraject.
Het MannenFestival creëert een plek om bewust bezig te zijn met man zijn. Over het begrip “man zijn” kunnen vele meningen zijn en opvattingen, als MannenFestival bieden we een plek waar diversiteit aanwezig kan zijn als dit valt binnen onze basis principes.
We verwelkomen mannelijkheid in al zijn diverse vormen. Onze focus ligt niet op verschillen in immigratie achtergrond, fysieke belemmeringen, geaardheid, religieuze overtuigingen, financiële capaciteit of gender identiteit. Wel op het verdiepen van het belichaamde mannelijke in alle aspecten en vormen, dus ook het omarmen van vrouwelijke energie in jezelf als man. Tegelijk vertrekken we wel vanuit het principe dat dit een festival is voor mannen. Zowel natuurlijk geboren mannen als mannen die door een gender transitie zijn gegaan.
Een basis principe is dat de intentie ligt op verbinding en mee te bouwen aan samenhorigheid tussen iedere man. Dit is geen plek waar we strijden tegen elkaar of meningen opdringen, als je met deze intentie komt dan is dit niet jouw plek. Het gaat over afstemming vinden bij elkaar voorbij de verschillende meningen. De diversiteit aan mannen zien we als een opportuniteit om van elkaar bij te leren. Elk jaar zien we een breed gedragen veld aan mannen verbinden vanuit hun hart.
Als festival bieden wij samen een bedding die we zo veilig mogelijk maken voor een divers veld, elk als man dragen we zowel persoonlijke verantwoordelijkheid als naar anderen. Een gedragen veld betekent dat we met zorgzaamheid omgaan met emoties, meningen, natuur, elkaar en het fysieke.
Als festival bieden wij een spectrum aan thema’s, want elke man is op zoek naar andere elementen. En doordat al deze thema’s langs elkaar mogen plaatsvinden kunnen we één geheel creëren als mannenveld. Als er een thema ontbreekt, dan kan je hier in het begin van het jaar een workshop voorstel rond doen. Op deze manier co-creëren we het veld dat we samen nodig hebben.
Bij twijfel of jij past binnen onze beschrijving van deelnemers aan het MannenFestival, dan kan je ons als organisatie contacteren via erik@mannenfestival.be
Workshopgevers & Healers
Als workshopgever geef je 1 of 2 workshops van ongeveer 2 uur. Samen met de leden van het kernteam en de vrijwilligers schep je een veilig draagvlak en zorg je voor een geslaagd festival waarvan iedereen met een optimaal gevoel naar huis keert! En natuurlijk kan je naast je eigen workshops zelf ook genieten van al het andere goeds dat het MannenFestival te bieden heeft.
Als healer maak je een afspraak met de verantwoordelijke Emmanuel over de blokken waarop jij sessies geeft. De meeste healers geven 1 blok per dag, sommigen geven 2 blokken per dag. In één blok kunnen meerdere heling sessies plaatsvinden. Je deel cirkel is ook samen met alle andere helers.
- Dat je met hart en ziel een aangename en leerzame workshop of heling sessie geeft.
- Dat je 1 dag eerder al aankomt op het festival (woensdagavond 23ste augustus) en blijft tot het einde van het festival, zodat we goed kunnen afstemmen en afronden.
- Dat je actief meehelpt om het MannenFestival te promoten. Bijvoorbeeld door mannen in je netwerk aan te spreken, flyers rond te delen of neer te leggen op geschikte plaatsen bij jou in de buurt, onze berichten op Facebook te liken en te delen en het MannenFestival op je website te vermelden.
- Bij bevestiging van je deelname aanvaard je onze deelnamevoorwaarden en neem je eigen verantwoordelijkheid.
- De mogelijkheid om met een fantastisch mannenteam samen te werken en bij te dragen aan het welzijn, bekrachtiging en persoonlijke ontwikkeling van de mannen die aan het MannenFestival deelnemen.
- Voor 1 workshop te geven krijg je een korting van 100€ op het toegangstarief van het MannenFestival. Bij een 2de workshop komt hier 50€ bij, wat het totaal brengt op 150€.
- Reclame voor je eigen praktijk in de vorm van een vermelding met link naar je eigen website op deze website en ruimte op het festival om je flyers te leggen.
Bij het programmeren van de workshops betrachten we een maximale verscheidenheid in workshops en bekijken we binnen het kernteam en met de veldhoeders welke kandidaten in aanmerking komen.
Als je als healer elke dag een blok geeft dan heb je ook recht op 150€ korting.
We zijn altijd op zoek naar workshopgevers en houden een lijst bij van iedereen die zich ooit kandidaat heeft gezet.
Stuur zo snel mogelijk een mail naar peter@mannenfestival.be om te laten weten dat je wel graag een workshop zou willen geven. Je kan altijd info@mannenfestival.be in cc zetten.
Typisch zal zowel vlak na het festival als in de periode februari-maart gevraagd worden aan kandidaat workshopgevers wie een workshop wil geven. Als je het gevoel hebt dan je een heel goed idee hebt dat nog ontbreekt in het huidige aanbod, laat het zeker weter aan Peter. En als het niet dit jaar is, dan is het voor ons goed om je al te ontmoeten op het festival en te weten dat je volgend jaar een potentiële kandidaat bent.
Laat hierbij weten:
- Welk onderwerp zou jij graag als workshopgever brengen?
- Geef een beschrijving van de inhoud
- Wat is jouw workshopgever achtergrond en ervaring
- Als je een website hebt dan is het goed om deze ook door te geven
Liefst wacht je natuurlijk op je kortingscode en de link naar de aparte ticketshop voor medewerkers. Voor medewerkers reserveren wij tickets.
Indien je per ongeluk dit toch al hebt aangekocht en wij hebben je geselecteerd als workshopgever of healer dan zorgen wij dat jij de korting krijgt teruggestort.
Deze terugstorting kan je regelen via tickets@mannenfestival.be
Heb je nog een kortingscode nodig, dan dien je peter@mannenfestival.be te contacteren
Vrijwilligers
We steunen graag op de hulp van vrijwilligers. Deelnemen als vrijwilliger is een fijne manier om nog meer verbonden te zijn door mee je schouders te zetten onder de uitbouw van dit bijzondere evenement.
Als vrijwilliger word je ingezet voor taken in de keuken, tijdens workshops, bij het vuurteam, op het terrein, bij de opbouw en afbouw of als EHBO-vrijwilliger.
Indien je graag als vrijwilliger wil deelnemen om mee dit festival te ondersteunen, en daarvoor ook heel wat voordelen en onze waardering wil ontvangen, stuur dan snel een mail naar de organisatie om jouw plek als vrijwilliger te garanderen
- Samenwerking met een heerlijk vrijwilligersteam en de ervaring om deel uit te maken van iets groots en waardevol.
- Een werkplanning met ruimte voor deelname aan heel of een groot deel van het programma
- De garantie op 5 of 8 onvergetelijke dagen inclusief maaltijden en overnachting (8 dagen is voor de personen die mee komen helpen met de opbouw en afbraak van het festival & 5 dagen is voor de personen die helpen tijdens het festival of in de keuken)
- En je ontvangt een korting van 300 euro op je ticket prijs
Opbouw- en Afbouw vrijwilligers
- Je ondersteunt vanaf zondag tot woensdag in de voor-opbouw en voor de afbouw tot maandag namiddag
- Tijdens het festival ben je volledig vrij om aan het programma deel te nemen
Festival-vrijwilligers
- Je wordt woensdag ochtend verwacht zodat je ondersteunt bij het arriveren en bent een halve dag bezet tijdens elke dag van het festival
- Tijdens het festival ben je enkele uren per dag beschikbaar voor allerlei taken, zoals klaarzetten van de workshopruimtes, klaarzetten en opruimen (muziek) installaties, assisteren bij workshops waar gewenst, onderhoud van het terrein, ontvangst en begeleiding van deelnemers, enz.
- Ook heeft de festival vrijwilliger ploeg een eigen deelcirkel zodat er ook een verbinding kan ontstaan als team.
Keuken vrijwilligers
- Je werkt 5 dagen: Vanaf woensdag avond tot zondag
- Tijdens het festival ben je 6 uren per dag beschikbaar voor jouw keuken shift. De kok zal jou de nodige instructies geven in de keuken. Taken zijn gevarieerd zoals groenten snijden, eten klaarzetten, afwas, …
- Ook heeft de kookploeg een eigen deelcirkel zodat er ook een verbinding kan ontstaan als team.
Videograaf of Fotograaf-vrijwilligers (3 plekken)
- Je bent beroeps- of hobby videograaf en je hebt je eigen materiaal. Pluspunt als je ook een drone ter beschikking hebt.
- Je neemt gedurende gans het festival sfeervideo’s welke dan later door VZW Mannenfestival kunnen gebruikt worden voor website, folder, enz.
- Je bent goed met video en kan op een discrete manier beelden maken
- Je kan ondersteuning bieden in de verwerking achteraf van het beeldmateriaal
Je kan jezelf opgeven als vrijwilliger via: http://mannenfestival.be/invulformulier-vrijwilligers/
Er zijn nog plekken open voor festival en keuken vrijwilligers, hiervoor kan je ook rechtstreeks mailen naar festivalvrijwilligers@mannenfestival.be of keukenvrijwilligers@mannenfestival.be
Vlak na het festival vragen we ook wie geïnteresseerd is in volgend jaar en ook in januari-februari doen we altijd een oproep voor vrijwilligers. Dus zorg dat je de mannenfestival mailings goed in het oog houdt.