Visie en Voorstelling

Kernteam, Broederraad & Veldhoeders

Ontdek de mannen achter het festival en wat hun drijft

Onze Visie

Het mannenfestival is een ruimte waarbinnen mannen worden uitgenodigd om thuis te komen in hun hart, buik en ballen. Aan elke man die deze ruimte betreedt, stellen we eigenlijk de vraag: ‘Wat heb jij nodig om te zijn wie je bent?’

Onze visie is bij te dragen aan de integratie en verankering van bewuste mannelijkheid in de wereld. Elke man die deze ruimte betreedt, is én deelnemer – we zijn allen tezamen op weg (ook workshopgevers, vrijwilligers, kernteamleden en leden van de broederraad) – én houdt mee deze ruimte open.

De integratie van het bewuste mannelijke mag vooral spontaan gebeuren door het samenzijn, door elkaar te inspireren en plezier te maken,… door deugd te hebben simpelweg man te zijn, ieder op zijn unieke manier.

De ruimte die we voor je openen:

  • Biedt een veilige ondersteuning – zodat ontmoetingen met jezelf en anderen in alle integriteit kunnen gebeuren
  • Biedt structuren aan die kwalitatief zijn – workshops en andere zaken die worden aangereikt, worden gedragen door mannen die in hun domein een bepaald meesterschap hebben ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze deze ruimte ook openhouden vanuit een vanzelfsprekendheid.
  • Biedt voldoende openheid en leegte – er is ruimte om te experimenteren, te ontdekken, te spelen, te groeien en simpelweg te ‘zijn’.
  • Heet alles welkom – althans, binnen de waarden van veiligheid, integriteit en kwaliteit. Vrijheid en eigenheid zijn dan ook andere wezenlijke waarden die mee deze ruimte tekenen.
 

Het verbindende effect reikt veel verder dan het festival. Tijdens het festival is het enkel voor mannen, maar het na-effect is net om de verbinding te verbeteren naar iedereen: van mannen met zichzelf, met elkaar, met vrouwen, partner, met hun gezin, met de wereld. Iedereen is gebaat bij mannen die thuis zijn in zichzelf.

Het team

Dit festival wordt gedragen door een heel team aan vrijwilligers. Deze 5 dagen zijn mogelijk door een samenwerking tussen kernteam leden, workshop gevers, sharing cirkel hoeders, vuurhoeders, waterhoeders, vrijwilligers, werkgroep leden en zoveel bewuste mannen.

Dit festival wordt gedragen door het kernteam en de Broederraad die de principes van deze ruimte neerzetten en bewaken, zowel in de aangeboden structuren (het festival, de workshops, het eten,..), alsook in de organisatie van de kernteam-meetings, bijeenkomsten met de Broederraad en in relatie met de wereld. 

Elk kernteam lid neemt bewust de taak om uit te dragen waartoe we anderen ook uitnodigen. Ook het kernteam focust elk jaar op persoonlijke groei en in bewust worden van zijn eigen man zijn, zodat er een fundament gelegd kan worden van gedragenheid. Op al deze vlakken streeft het kernteam naar een hartsgedragen en dienend leiderschap. 

Het is de taak van het kernteam om alle bewegende elementen samen te brengen. Om het netwerk aan mannen bij elkaar te brengen.

Het kernteam

Eriksq.jpg

Erik Habraken

Toen ik in 2016 deelnam als Trainer Elw® aan het Wildemanfestival in NL voelde ik onmiddellijk de waarde van de Brotherhood en ging ik op zoek naar gelijkgezinde om dit ook in België neer te zetten. In 2018 was het zover en gesteund door vijf andere moedige mannen hebben we het éérste Mannenfestival van België op de kaart gezet. Als oudste van het team en bezieler van het Mannenfestival, leid ik het team vanuit de achterhoede, overzie, aanschouw en geef raad als daar behoefte voor is. Het boekhoudkundige en het bewaken van het financiële plaatje, zoals betalingen en facturatie valt ook onder mijn verantwoordelijkheid. Naast het Mannenfestival ben ik bestuurder en owner van Assayya Vof, Centrum voor persoonlijke ontwikkeling. Docent en trainer Emotioneel Lichaamswerk®, Emdr® therapeut & Kundalini Yoga theacher

Schermafbeelding-2023-08-18-om-15.37.50.png

Peter Grard

Het mannenfestival is voor mij een geborgen plek waar mannen zich kunnen tonen in hun kracht en kwetsbaarheid, waar mannen kunnen zakken in hun lijf en de kracht van verbinding en broederschap heel levendig kunnen ervaren. Binnen het kernteam ben ik verantwoordelijk voor de programmatie en de workshops en ben ik contactpersoon voor de trainers. Daarnaast leid ik de kernteam-meetings en ben ik de verantwoordelijke voor de interne communicatie en een deel van de administratie. Naast het Mannenfestival ben ik de bezieler en organisator van Inner Power, een groepering van coaches en trainers die live en online events organiseert rond welzijn, transformatie, heling en bewustzijn. Daarnaast ben ik oprichter en bezieler van Aykohuis, centrum voor bewustzijnsontwikkeling en verbinding. Ik begeleid hierin de trainingen: Word Levens- en Zielsmissiecoach, Manifesteer Je Missie en De Reis naar Jezelf.  Ik ben tevens actief als FKC- (fundamentele kinesiologische communicatie) & Trauma-therapeut.

3-2.png

Joris Van Doorslaer

Het mannenfestival is voor mij een plek waar elke man kan opdagen in zijn volledige echtheid en gezien mag worden voor wie die is. Een plek van verbinding. Binnen het kernteam focus ik op communicatie tussen alle delen van het veld, communicatie naar de buitenwereld, het digitale bereik van het Mannenfestival, het vernieuwing proces, de visuele omkadering en de grote festival groepsmomenten. Naast het Mannenfestival leid ik ook het Unleashing of Potential coaching programma, wat draait rond levensvaardigheden ontwikkelen die essentieel zijn om naar de kern van jezelf te gaan. Als coach begeleid ik het proces van zakken uit je hoofd, in je lichaam, emotie kunnen loslaten en het spirituele zijn in jezelf toelaten. Tijdens de ontwikkeling van dit programma heb ik meer dan 40+ landen mogen bezoeken en in meer dan 150 gastgezinnen verbleven.  Ook zijn er elk jaar enkele retreats naar het buitenland, zoals een kanotocht in Zweden of een trektocht in Nepal.

nathan.jpg

Nathan Ryheul

Voelen, zakken en zijn met en tussen mannen heeft me zo'n vertrouwen en gemak gebracht in mijn verbinding met mannen. Wat voor mij telt bij het Mannenfestival is de ervaring en het effect nadien. Het Mannenfestival is een stoofpot om eender welke man zacht en gaar te koken om dieper te zakken in de heerlijke smaak van een (op ze minst ietwat meer) geopend hart. Sinds begin 2021 ben ik als nieuweling en jongeling in het kernteam toegekomen, hierbij draag ik het veld van de Sacred space en draag ik bij aan de uitwerking van het jongeren-ouderen veld. In mijn leven naast het Mannenfestival leef ik in een community, die mikt naar een open leefgemeenschap te worden, namelijk De Welenhoeck. Daar wonende en mee uitbouwend geef ik ook sessies gaande van lichaamswerk tot (sjamanistische) helingen. Geen kaartje of site hiervan, enkel op persoonlijke aanvraag.

MannenFestival-2023-Staat-23-tot-27-augustus-al-in-je-agenda-2.png

Maxim Engelrelst

Mijn betrokkenheid bij het Mannenfestival is voortgevloeid uit mijn dienstbare aard en uitgebreide ervaring binnen de evenementensector, waar ik al meer dan een decennium actief ben. Deze achtergrond bracht mij in contact met het festival, op een moment in mijn leven waarin ik me diepgaand bezighield met zelfontwikkeling en mannenwerk. Voor mij was deelname aan het Mannenfestival een logische en prachtige volgende stap in mijn levenspad, waar mijn werk en passie samensmelten. Het is mijn missie om het Mannenfestival naar zijn rechtmatige, centrale plaats in onze samenleving te leiden - toegankelijk voor elke man. Mijn bijdrage ligt vooral in het praktische aspect van het festival: van logistiek en personeelsmanagement tot financiën. Samen met een fantastisch team van mannen uit onze community, en mijn kerngroep van broeders, stuur ik dit krachtige organisme aan. Samen bouwen we aan een platform waar mannen zichzelf kunnen ontwikkelen en versterken in een ondersteunende en inspirerende omgeving.

Broederraad & Veldhoeders

Sinds begin 2023 heeft het kernteam van het Mannenfestival zich omringd met een stevige ploeg trekkers. Samen vormen we de Broederraad. Deze groep van mannen dragen mee het veld en de organisatie en komen ook af en toe samen om te verbinden, te fantaseren, te filosoferen, te brainstormen over de verdere uitbouw en toekomst van het festival.

Als kernteam zijn we heel blij en dankbaar met de Broederraad. Dit versterkt de co-creatie ontzettend en maakt dat het festival een stevig fundament heeft om verder op te bouwen. 

We stellen ze hieronder één voor één even voor.

Michael Karim

Sebastien Bloem

Ward Kumpen

Erwin de Ryke

Leon de Jongh

Niplu Vanmeirhaeghe

Sebastien Thomé

Erik Decolvenaer

Noud Wynants

Pieter Ruysschaert

Harald De Bondt

Jonas Louisse

Jens Desaer

Céderik Goossens

Gust Vanhecke

Jahon Seneca

Gino Peremans

Ewoud Monbaliu

Emmanuel Van de Poel

Nico Keeman

Joachim Aarts

Stefaan Loncke

Yves Vanopslagh

Jan Lenaerts

Steven Cools

Simon Moeyaert

Dennis Deridder